Jednym ze sposobów podawania szparagów jest ich grillowanie. Grill to przecież sport narodowy Polaków w czasie, gdy jest sezon na szparagi, więc obowiązkowo trzeba spróbować grillować szparagi i poznać nowe smaki.
Fot. Pixabay.com |
Sposób jest prosty, ale jest jeden haczyk.
Zanim położymy szparagi na grillu musimy je obrać i na dwie, trzy minuty zostawić w gotującej się wodzie. Można to na przykład zrobić w domu, przed wyjazdem w teren.
Potem wystarczy szparagi wyłożyć na ruszt. Żeby im nie było smutno mogą tam leżeć w towarzystwie cebuli, pora, pomidora, cukinii i innych warzyw, które z grilla są równie smaczne jak na surowo.
Zobacz też: Szparagi z pomarańczami na szynce
Warzywa, w tym również szparagi warto położyć na folii aluminiowej lub tacce aluminiowej posmarowanej olejem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz