Nalewki na czerwonych muchomorach nie należy spożywać. Służy ona tylko do użytku zewnętrznego w celach leczniczych. Jest bardzo prosta w wykonaniu, trzeba się tylko postarać o zdrowe muchomory.
Fot. cafepampas z Pixabay |
Składniki nalewki z muchomora:
- muchomory
- spirytus
Zobacz też: Jak zrobić nalewkę na leśnych mrówkach
Nalewka wcierana w skórę, na przemian z nalewką na mrówkach, jest ponoć idealnym medykamentem, który równego nie ma sobie przy bólach korzonkowych.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńDzień dobry!
OdpowiedzUsuńWdarł się do tekstu mały chochlik: "Nalewki na czerwonych POMIDORACH nie należy spożywać".
Pozdrawiam,
Paulina.
Witam dzisiaj dostałem nalewkę posmarowałem wacikiem bolące miejsca, zalecono nie wcierać, napiszę jak i co , jak będzie jakaś reakcja pozdrawiam Marek
OdpowiedzUsuńWitam po drugim smarowaniu , prawie nie boli a bolały mnie korzonki z lewej strony i staw biodrowy z prawej o kolanach nie wspomnę jestem zadowolony Marek, polecam
OdpowiedzUsuń